Vineri, 29 martie 2024 - 12:36:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spitalele, în grevă generală în luna noiembrie


6 octombrie 2013

Cadrele medicale din România vor intra, în luna noiembrie, în grevă generală, este anunţul făcut de Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.

Greva generală va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore, iar data exactă va fi stabilită în Consiliul Naţional al Sanitas din 14 noiembrie.

„Vineri, vom demara procedura de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale în Sănătate, care va avea loc în luna noiembrie şi care va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore. Ziua exactă a grevei generale va fi stabilită în cadrul Consiliului naţional SANITAS din data de 14 noiembrie, după ce vom avea şi semnăturile a jumătate plus unul din numărul de salariaţi din Sănătate. Până atunci, la începutul lunii noiembrie, Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate va organiza un miting de protest, urmat de un marş în Bucureşti, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei”, a declarat Marius Sepi, pentru Agerpres.

Salariaţii din Sănătate se vor afla, totodată, începând cu data de 14 octombrie, în grevă japoneză, timp în care vor purta, pe braţ, o banderolă tricoloră. Sindicatele din Sănătate au avut, ieri, o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care le-a promis că bugetul alocat Sănătăţii în anul 2014 va fi mai mare decât cel din anul 2013.

„De asemenea, ni s-a promis că va fi elaborată o Lege a Salarizării specifice sectorului sanitar. În orice caz, vom continua să ne batem pentru fiecare dintre revendicările noastre, pentru a asigura o finanţare mai bună sistemului sanitar, salarii crescute de la 1 ianuarie 2014 pentru membrii noştri şi, nu în ultimul rând, servicii mai bune pentru pacienţii noştri”, a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.

În perioada 9-23 octombrie a.c., printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions - E.P.S.U. (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice), în spitalele publice se vor face fotografii cu grupuri de salariaţi ţinând în mână afişe cu sloganurile EPSU: 'Nu austerităţii!', 'Jos mâinile de pe drepturile negociate!' etc. Pozele rezultate vor fi trimise atât Guvernului, cât şi preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro