Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:16:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atenţie la alergii


21 martie 2012

alergii-webCâteva fire de praf, nişte păr de pisică sau o singură alună îl pot pune la pământ chiar şi pe cel mai puternic om. Specialiştii cotidianului Bild ne spun cum putem combate cele mai frecvente alergii.

20 martie este data oficială pentru venirea primăverii. Şi totuşi, pentru milioane de oameni din întreaga lume diagnosticaţi cu alergie la polen, acesta nu e tocmai un motiv de bucurie, ci începutul unei serii lungi de strănuturi şi lacrimi.

În cazul unei alergii, sistemul imunitar reacţionează exagerat la anumite substanţe care, în mod normal, nu reprezintă nici o ameninţare pentru corp.

Cel mai adesea, oamenii reacţionează alergic la praful din locuinţă şi polen (de mesteacăn, arin şi fân).

Imunoterapia este foarte bună, dacă boala se află într-un stadiu incipient (sub 5 ani). Cu cât boala e mai avansată, cu atât mai redusă este eficienţa terapiei. Tratamentul durează cel puţin trei ani şi trebuie început înainte de sezonul înfloririi. Acum este un bun moment pentru a începe terapia împotriva febrei fânului.

Cel mai mare pericol îl reprezintă transformarea în alergii. Febra fânului migrează la plămâni, iar pacientul se poate îmbolnăvi de astm.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro