Vineri, 29 martie 2024 - 10:24:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Au apărut primii copii modificaţi genetic


1 iulie 2012

bebelusi30 de copii sănătoşi s-au născut după o serie de experimente în Statele Unite. Pînă în prezent, doi dintre aceşti copii au fost testaţi, în profilul lor genetic descoperindu-se gene de la trei părinţi. Cincisprezece dintre ei s-au născut în ultimii trei ani, ca urmare a unui program experimental al Institutului de Medicină Reproductivă şi Ştiinţă St Barnabas din New Jersey. Bebeluşii au fost aduşi pe lume de femei care nu puteau concepe copii pe cale naturală. Acestora li s-au implantat ovule deja fecundate. Testele au arătat că aceşti copii de doi ani au ADN provenind de la două femei şi un bărbat. Moştenind cele trei tipuri de gene, copiii vor putea, la rîndul lor, să le transmită urmaşilor.

Tehnica este evitată de către oamenii de ştiinţă, deoarece constituie o imixtiune în materialul genetic al speciei. Geneticienii se tem că într-o zi, această metodă ar putea fi folosită pentru a crea noi rase de oameni, cu putere sporită sau inteligenţă înaltă. Cercetătorii care au realizat experimentul, conduşi de profesorul Jacques Cohen, un pionier în ştiinţa fertilităţii, susţin într-un articol publicat în revista Human Reproduction că acesta este primul caz de modificare genetică umană din care au rezultat copii sănătoşi. Experţii din lumea întreagă au criticat sever această metodă lipsită de etică,despre care spun că afectează încrederea oamenilor în fertilizarea in vitro. Astfel, se va ajunge să se creadă că bebeluşii concepuţi în eprubetă sînt obiecte într-o linie de producţie.

Jacques Cohen este considerat un om de ştiinţă genial, dar controversat, care a împins departe limitele tehnologiei de reproducere asistată. El a dezvoltat o metodă care permite bărbaţilor infertili să aibă proprii copii, prin injectarea de ADN obţinut din spermă direct în ovul, în laborator. Înainte de aceasta, doar femeile infertile au fost capabile să aibă copii prin FIV. Anul trecut, profesorul Cohen a declarat că experienţa lui va permite clonarea copiilor, o perspectivă primită cu groază de comunitatea ştiinţifică. Cohen a mărturisit că a fost abordat pînă acum de cel puţin trei persoane care doresc un copil clonat, dar le-a refuzat cererile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro