Miercuri, 17 aprilie 2024 - 12:48:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Boala Alzheimer poate fi contagioasă?


3 ianuarie 2012

AlzheimerBoala Alzheimer este o afecţiune ce afectează unul din opt oameni cu vârste de peste 55 de ani. De altfel, jumătate din persoanele de peste 85 de ani au boala Alzheimer, potrivit statisticilor Societăţii Române Alzheimer. Iar lucrurile nu par să se îndrepte, numărul acestor bolnavi fiind în creştere, după cum arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate cauza apariţiei acestei forme de demenţă şi nici motivele răspândirii bolii, în urma studiilor efectuate s-au găsit indicii conform cărora probabilitatea ca maladia să fie contagioasă este mare. Mai exact, boala Alzheimer se poate răspândi la fel ca boala vacii nebune. Cu toate acestea, Alzheimer nu se transmite la fel de uşor ca gripa sau ca pojarul şi nu se face pe cale aeriană.

În acest context se poate spune că boala Alzheimer afectează creierul în acelaşi fel ca şi infecţiile. Potrivit cercetătorilor, mai multe proteine din creier suferă malformaţii şi se răspândesc în ţesutul cerebral. Tot specialiştii spun că o cauză a apariţiei bolii Alzheimer ar fi un microb de natură proteică, care este diferit de bacterii şi virusuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro