Joi, 28 martie 2024 - 2:11:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ca să vă menajaţi genunchii, fiţi atenţi la greutate


14 martie 2012

dureri-genunchiPersoanele supraponderale riscă mai mult să sufere de dureri la genunchi. Este constatarea unui studiu britanic, efectuat pe circa 600 de femei cu vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani, observate timp de 14 ani, relatează passionsante.be.

Au fost luate în considerare date privitoare la modul de viaţă (fumat, alcool, activitate fizică), evoluţia indicelui de masă corporală (IMC), apariţia unor dureri cronice la genunchi, rezultatele radiografiilor periodice ale articulaţiilor respective, etc.

Potrivit studiului, jumătate din participante aveau dureri - de intensitate variabilă - la genunchi (gonalgii), faţă de un sfert la începutul perioadei de observaţie. Rezultatele (publicate în revista 'Arthritis Care and Research') evidenţiază o legătură clară între apariţia gonalgiilor bilaterale (dureri la ambii genunchi) şi un IMC ridicat.

Ştiind că durerile de genunchi pot provoca probleme în activitatea zilnică, scăderea în greutate - chiar moderată - poate fi considerată un mijloc de combatere a lor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro