Joi, 25 aprilie 2024 - 5:06:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care sunt cele mai sănătoase băuturi preparate în casă


6 iunie 2012

ciocolataCel mai sănătos mod de hidratare este consumul de apă, însă există băuturi care pot fi preparate în casă şi care oferă organismului protecţie împotriva bolilor. Iată care sunt acestea.

Roşia, sursă de antioxidanţi

Sucul de roşii protejează organismul de numeroase afecţiuni, precum diverse tipuri de cancer. Este o sursă importantă de licopen, un antioxidant care reduce riscul de cancer de plămâni şi stomac.

De asemenea, sucul de roşii previne şi cancerul de pancreas, colon, esofag, sân sau cervical. Se prepară cu ajutorul unui storcător sau a unui blender.

Ciocolata caldă alungă depresia

Ciocolata caldă îmbunătăţeşte starea generală şi protejează de bolile cardiovasculare. Ciocolata creşte producţia de serotonină, un hormon responsabil cu reglarea stării generale.

Nivelul scăzut de serotonină este asociat cu depresia. Cacaoa este bogată în polifenoli, antioxidanţi naturali care protejează celulele de efectele nocive ale colesterolului.

Ca să preparaţi ciocolată caldă acasă aveţi nevoie de ciocolată neagră, cacao, zahăr brun şi arome. Se amestecă pe foc aceste ingrediente şi se adaugă lapte caldă.

Ceaiul verde întăreşte inima

Ceaiul verde este pe cât de uşor de preparat, pe atât de sănătos. Infuzia redice riscul de osteoporoză, cancer şi afecţiuni cardiace.

Conţine cantităţi importante de flavonoide şi polifenoli, antioxidanţi naturali care protejează celulele de substanţele cancerigene. Inhibă procesul de creştere al tumorilor şi neutralizeză radicalii liberi din organism.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro