Joi, 25 aprilie 2024 - 4:48:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ceapa roşie vindecă durerile de cap


17 decembrie 2011

ceapa-rosieCeapa roşie, deşi mai puţin consumată decât ceapa albă, este mai sănătoasă, arată un studiu recent. Aceasta conţine foarte multe minerale şi vitamine.

 

În caz de răceală: Se taie o ceapă roşie în bucăţi mici, se pune la fiert 5 minute, se lasă puţin la răcit şi apoi se inhalează aburii acelei fierturi cu un prosop pe cap timp de 5 minute. Operaţiunea se poate repeta de câte ori devine deranjantă respiraţia pe nas.

În caz de durere în gât: Se ia o ceapă roşie de mărime mare, se taie în bucăţi mai mari şi se presară cu zahăr. Ceapa se pune la frigider pentru câteva ore. Vei observa că ceapa lasă puţină zeamă, pe care trebuie să o bei în cazul în care te doare gătul, câte 3 – 5 linguriţe pe zi.

În caz de dureri articulare şi reumatism: Zeama proaspătă de ceapă este un bun analgezic şi antiinflamator. Pentru cataplasma de ceapă, trebuie să tăiem câteva felii de ceapă roşie şi să le aşezăm pe un tifon curat. Acest tifon îl încălzim pe aburi de apă, aşezat peste un capac întors, apoi să stoarcem din tifon zeama de ceapă. Tifonul astfel obţinut îl aşezăm pe locul dureros al bolnavului pentru a reduce durerea şi inflamaţia.

În caz de insomnie: Se taie o ceapă roşie în două, se pune peste miere şi lapte după gust şi se lasă la fiert. Această fiertură se bea înainte de culcare.

În caz de migrene: Dacă durerile de cap persistă, atunci putem să facem o cataplasmă de ceapă şi să o ţinem pe frunte câteva minute.

În cazul în care ne cade părul: Se curăţă o ceapă roşie şi se dă prin răzătoare. Ceapa obţinută se amestecă cu puţină apă călduţă, după care se unge pe păr şi pe pielea capului. Câteva minute se lasă să acţioneze şi apoi se spală părul bine cu şampon.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro