Vineri, 29 martie 2024 - 10:38:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai bune antidepresive naturale


7 ianuarie 2012

depresivÎn ultimii ani, stresul şi stilul de viaţă dezechilibrat au determinat o creştere alarmantă a cazurilor de depresie. Însă, deşi se vorbeşte mult despre această boală, puţine persoane iau măsuri concrete pentru a o combate încă de la primele semne. Dacă în cazul unei depresii severe, tratamentul se administrează numai sub supraveghere medicală strictă, depresiile uşoare se pot trata şi acasă. Episodul depresiv uşor apare atunci când persoana în cauză este tristă fără motiv, are tulburări de somn şi îşi pierde stima de sine.


Denumită popular iarba Sf. Ioan, sunătoarea este unul dintre antidepresivele naturale cele mai eficiente. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă şi din 250 ml apă fierbinte. După zece minute, amestecul se strecoară şi se bea îndulcit cu o linguriţă de miere. Se beau două căni de ceai pe zi, în cure de două-trei luni.  Sunătoarea se mai poate administra şi sub formă de tinctură, de pulbere sau de comprimate. De asemenea, planta se mai recomandă în caz de anxietate, de atac de panică şi de insomnie. Pentru a evita complicaţiile, se recomandă ca remediile pe bază de sunătoare să nu fie luate în acelaşi timp cu tratamentul medicamentos antidepresiv.

Stările de oboseală accentuată frecvent asociate cu depresia pot fi combătute cu ajutorul mentei şi rozmarinului. Ceaiul de mentă se prepară din două linguriţe de plantă şi dintr-o cană de apă clocotită. Se beau trei căni de ceai pe zi. Curele cu ceai de mentă se recomandă până la dispariţia stării de oboseală. În ceea ce priveşte rozmarinul, el este mai eficient sub formă de tinctură. Se iau câte cinci picături de tinctură de două-trei ori pe zi. Persoanele care preferă ceaiul, pot obţine infuzia din două pliculeţe de pulbere de rozmarin şi dintr-o cană de apă clocotită, care se lasă 15 minute la infuzat. Ceaiul de rozmarin se bea pe parcursul zilei.

Deoarece conţine flavonoide, substanţe cu rol antioxidant, ginkgo biloba este un excelent stimulent cerebral, îmbunătăţind în scurt timp microcirculaţia sangvină de la nivelul creierului. Infuzia se prepară din 250 ml de apă şi dintr-o linguriţă de plantă mărunţită. Se beau două-trei căni de ceai pe zi. În cazul în care se administrează sub formă de suplimente alimentare, se recomandă câte un comprimat pe zi. De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante puternice, ginkgo biloba contracarează acţiunea a doi dintre cei mai periculoşi radicali liberi (superoxidul şi hidroxilul) care distrug celulele cerebrale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro