Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:37:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ciocolata ajută la pierderea în greutate


12 iunie 2012

ciocolataConsumul de ciocolată nu este doar un obicei extrem de plăcut, ci şi unul foarte sănătos, după cum arată un studiu publicat recent. Ciocolata este un factor important în procesul de slăbire şi menţinerea unei greutăţi corecte.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care mănâncă ciocolată regulat, cel puţin de două ori pe săptămână, au un indice de masă corporală mai scăzut faţă de cei care consumă ciocolată doar ocazional.

În cadrul studiului specialiştii au analizat peste 1.000 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani, care nu aveau în istoria medicală probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat.

Aceştia au fost întrebaţi de câte ori pe săptămână consumă ciocolată şi le-a fost măsurată greutatea. Toate datele indicau o masă corporală mai scăzută pentru cei care mâncau cicolată. Aceştia aveau un aport de calorii mai mare, au mâncat multe grăsimi saturate şi nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mâncau ciocolată.

Şi totuşi, indiferent cât au interpretat cercetatorii datele şi le-au combinat în funcţie de vârstă, sex, activitate psihică sau alte criterii, consumul de ciocolată conducea mereu către un indice al masei corporale mai scăzut. Persoanele care au mâncat ciocolată erau mai slabe decât cele care nu au consumat acest aliment.

Cercetătorii spun că, chiar dacă rezultatele studiului sunt îmbucurătoare pentru cei care iubesc ciocolata, aceasta trebuie însă consumată cu moderaţie.

Ciocolata este cunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante care pot preveni anumite reacţii moleculare în lanţ în celulele corpului şi reduce slăbirea şi distrugerea celulelor. Ciocolata are legătură şi cu reduceri modeste ale tensiunii arteriale, sensibilitate la insulină, colesterol şi alte funcţii cheie metabolice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro