Joi, 25 aprilie 2024 - 1:21:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Coca-Cola şi Pepsi îşi schimba reţetele ca să nu te îmbolnăvească de cancer


9 martie 2012

colaCei doi giganţi sunt nevoiţi să îşi schimbe formula culorii de caramel. Dacă nu fac acest lucru, vor fi nevoiţi să pună pe etichete o avertizarea privind riscul îmbolnăvirii de cancer, la fel cum fac producătorii de ţigări.

Schimbările au intrat deja în vigoare în California şi se vor extinde în toate fabricile de Cola şi Pepsi din Statele Unite.

Aditivul care a fost schimbat se numeşte 4-methylimidazole (4-MI sau 4-MEI), despre care Center of Science în the Public Interest (n.r. Centrul de ştiinţă în interes public) spune că ar fi cancerigen.

Reprezentanţii celor două companii au confirmat că au făcut schimbările ca să intre în legalitate, însă neagă că aditivul ar fi periculos pentru populaţie.

“Într-adevăr, compania a luat decizia de a-i însărcina pe furnizorii de caramel să facă schimbările necesare în procesul de producţie, astfel încât să se supună cerinţelor statului California”, a declarat un reprezentant Coca-Cola pentru NPR.

Autorităţile californiene au adăugat 4-MI pe lista aditivilor cancerigeni, după ce oamenii de ştiinţă au descoperit că, în cantităţi mari, provoacă apariţia tumorilor la animale. Studiile nu au arătat însă că ar avea acelaşi efect şi asupra oamenilor.

“Nivelul de 4-MEI din băutura noastră nu prezintă un risc pentru sănătate. În afară Californiei, nicio altă agenţie de reglementare nu a declarat că 4-MEI provoacă imbolnavoirea de cancer la oameni. Culoarea caramel din toate ingredientele noastre este şi întotdeauna va fi sigură. Acesta este adevărul”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Coca-Cola, Ben Scheilder.

Center of Science în the Public Interest a insistat pe lângă Food and Drug Administration să interzică aditivul, însă reprezentanţii FDA au declarat că îngrijorările centrului sunt exagerate.

“Este important de înţeles că un consumator ar trebui să bea peste 1.000 de cutii de suc pe zi ca să atingă dozele administrate în studiile care au arată că aditivul poate produce cancer în rândul rozătoarelor”, a declarat un purtător de cuvânt al FDA.

Coca-Cola şi PepsiCo îşi adjudecă împreună 90% din piaţa de baututi nonalcoolice, potrivit unui studio Beverage Digest.

Reţeta oficială a Coca-Cola ar fi păstrată într-un seif din Atlanta, păzit 24 de ore din 24.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro