Joi, 28 martie 2024 - 2:35:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Controale în magazine, restaurante şi fast-food-uri


6 septembrie 2012

controalePeste 25.000 de lei şi zeci de societăţi comerciale au fost luate la “puricat”, în ultima vreme, de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova. Cele mai multe controale s-au orientat spre magazinele alimentare, restaurantele şi fast food-urile din localităţile din mediul rural.

Încă de la sfârşitul lunii august, inspectorii DSV Prahova, au început activităţile de control care au vizat mai multe localităţi prahovene. Printre primele localităţi vizitate de inspectori se numără:  Bărcăneşti, Româneşti, Puchenii Mari, Bucov, Valea Călugărească şi Albeşti Paleologu. Producătorii prezenţi la “Festivalul Caşcavelei”, desfăşurat în localitatea Valea Doftanei, weekendul trecut, au fost şi ei controlaţi.

Până acum, nu mai puţin de 107 unităţi de vânzare au fost deja controlate şi, alături de ele, alţi 31 de producători particulari. Neregulile găsite au fost numeroase, iar amenzile pe măsură. Până ieri, fuseseră aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.400 de lei şi alte două avertismente.

Toate cele 25 de sancţiuni au fost aplicate magazinelor alimentare, unde cele mai des întâlnite probleme au fost:  comercializarea directă a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea cerinţelor de igienă în spaţiile de depozitare şi comercializare, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi neexecutarea de acţiuni de dezinsecţie şi deratizare.

De remarcat că din cei 31 de producători particulari care au expus şi comercializat marfă la “Festivalul Caşcavelei”, nici unul nu a fost sancţionat.

Acţiunile de verificare nu s-au încheiat. Următoarele unităţi ce vor primi vizita inspectorilor Direcţiei Sanitar-Veterinare fiind cele din Plopu, Vărbila, Iordăcheanu şi Urlaţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro