Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:36:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum renunţi la fumat fără să iei în greutate?


2 ianuarie 2012

fumat

Însă renunţarea la fumat nu trebuie neaparat să ducă la o creştere în greutate. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun este cea mai importantă cauză de deces ce poate fi prevenită. Statisticile arată că în lume sunt fumate aproximativ 20 de miliarde de ţigări pe zi.

Creşterea în greutate după renunţarea la fumat poate fi provocată de doi factori:

În primul rând mănânci mai mult. Dacă te laşi de fumat, vei dori sa înlocuieşti acest obicei şi de multe ori se întâmplă să fie înlocuit cu mâncatul. Având în vedere ca acum simţi mai bine mirosul şi gustul, alimentele dulci vor deveni mai atractive pentru tine;

Al doilea motiv este că nicotina creşte rata arderilor din organism. Odată cu renunţarea la fumat, organismul nu va arde la fel de multe calorii.

Iată câteva sfaturi care îţi vor fi de folos în păstrarea siluetei după renunţarea la fumat:

1. Păstrează în bucătărie doar gustări sarace în calorii. Dependenţa de nicotină este dată şi de obiceiul de a pune ceva în gură. Dacă schimbi ţigările cu dulciuri bogate în calorii, atunci kilogramele în plus nu trebuie să te surprindă. Optează pentru fructe şi legume.

2. Consumă cât mai multă apă. Apa consumată înainte şi în timpul mesei te ajută să te hidratezi, îţi poate da o stare de saţietate şi astfel te ajută să mănânci mai puţin.

3. Optează pentru alimente bogate în fibre. Există studii efectuate care arată că fibrele ajută la reducerea apetitului şi menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

4. Porţii mai mici. Cercetările efectuate până în prezent arată că folosind farfurii şi pahare mai mici, tindem să mâncăm mai puţin.

5. Stabileşte-ţi un program de exerciţii! Exerciţiile fizice te ajută să arzi caloriile şi să lupţi împotriva dorinţei de a fuma.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro