Vineri, 29 martie 2024 - 1:14:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum scapi de toxinele din sânge?


27 mai 2012

toxineProblema toxinelor devine tot mai acută pe măsură ce poluarea se înteţeşte, dar şi pe măsură ce... devenim tot mai sedentari. Care este legătura? Uite care: pentru că face economie la mişcare, corpul uman nu mai poate elimina aceste substanţe nocive, pe care i le furnizează mâncarea nesănătoasă, apa şi aerul încărcate de poluanţi. Aşa se face că devenim tot mai vulnerabili în faţa alergiilor, a obezităţii, a celulitei, a migrenelor, a oboselii, a constipaţiei şi a oboselii.

Există două aspecte importante în procesul de purificare a sângelui: stimularea circulaţiei sanguine şi folosirea plantelor care să elimine toxinele din sistemul circulator. Există diverse plante care se pot folosi sub fomă de ceai sau de tincturi şi sunt foarte eficiente în curăţatea sângelui. Iată câteva plante care au efecte miraculoase şi care se găsesc la tot pasul.

Urzica: fă-ţi un pahar de suc, pe care îl bei dimineaţa; pui o mână de urzici într-un pahar plin pe trei sferturi cu apă şi mixezi 2-3 minute, apoi strecori. Important pentru purificarea sângelui, pe lângă efectul depurativ, este faptul că urzicile stimulează procesul de formare a globulelor roşii, a globulelor albe şi a trombocitelor. De asemenea, ceaiul de urzică este foarte bun în lupta cu tusea, astmul, reumatismul, probleme ale pielii, alergii şi infecţii ale tractului urinar.

Păpădia este o altă plantă binecunoscută pentru funcţia depurativă şi detoxifiantă, ca şi pentru efectul ei tonifiant. Păpădia fluidifică sângele şi acţionează ca hipoglicemiant şi hipocolesterolemiant, detoxifică întregul organism, eliminând mai ales toxinele infecţioase din ficat şi bilă, dar este folosită şi pentru a trata infecţiile, edemele, şi problemele vezicii biliare. De asemenea, are efect diuretic, tonic şi uşor laxativ.

Argila se poate folosi sub formă de pulbere sau granule şi are capacitatea de a absorbi toxine, metale grele şi alţi contaminanţi din organism; în plus, eliberează glandele endocrine, ajută flora intestinală, repară leziunile tubului digestiv, tratează deficienţele de minerale, anemia, ulcerele şi are efect antistress şi antidepresiv.

Coada şoricelului: pe lângă detoxifierea organismului şi întărirea imunităţii, această plantă este folosită la tratarea hepatitei, colecistitei, indigestiei, colitei şi a acneei, şi se mai foloseşte ca adjuvant în hemoragiile interne, favorizând cicatrizarea leziunilor.

Amestec de plante: pentru purificarea sângelui există diverse reţete de ceaiuri din amestecuri de plante. Una din variante ar fi un amestec de cimbru, frunze de roiniţă, vinăriţăa şi frunze de fag de pădure. De asemenea, pentru tonifierea organismului se recomandă o ceaşcă de ceai cald din frunze de mur, frunze de zmeur şi frunze de coacăz negru.

Dacă nu ai timp să alergi după diverse plante şi să prepari licori, există alteranativa magazinelor naturiste: cere un complex natural pentru curăţarea sângelui, pe bază de argilă şi plante medicinale. O formulă optimă conţine, pe lângă plantele despre care am vorbit deja, brusture, trei fraţi pătaţi, rocoina, rădăcină de cicoare şi păpădie, flori de soc, ulei esenţial de lămâie şi ulei esenţial de portocale. Detoxifiere plăcută!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro