Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:38:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum tratăm buzele crăpate şi uscate


29 februarie 2012

buze-crapateAveţi adesea buzele uscate şi crăpate? Înseamnă că iarna, în condiţii de frig şi vânt, cu atât mai mult, zâmbetul dumneavoastră are de suferit. Buzele crăpate, pe lângă aspectul inestetic şi disconfort, pot constitui un mediu propice pentru dezvoltarea infecţiilor.

Aşadar, iată câteva sfaturi la îndemână pentru a elimina cauza buzelor crăpate şi a le reda supleţea naturală, oferite de specialiştii medicpentrutine.ro:

Una dintre principalele cauze ale crăpării şi uscăciunii buzelor este consumul insuficient de apă. Cu cât nu reuşiţi să consumaţi cantitatea zilnică recomandată de apă, cu atât riscaţi ca buzele dumneavoastră să devină crăpate şi dureroase. Astfel, hidratarea corespunzătoare este esenţială pentru recăpătarea frumuseţii buzelor.

Lipsa vitaminei A din organism poate duce, de asemenea, la crăparea buzelor. Creşteţi aportul de alimente bogate în vitamina A - cum ar fi morcovii, legumele cu frunze verzi, roşiile şi cerealele integrale, iar buzele dumneavoastră vor face mai bine faţă factorilor de mediu.

Crăparea buzelor la colţuri poate fi un semn al avitaminozei B2 (riboflavina). Principalele surse alimentare de vitamina B2 sunt peştele, ouăle, lactatele şi cerealele integrale, legumele cu frunze verzi, drojdia de bere, fasolea, mazărea, nucile, soia, conopida.

Un alt remediu simplu, dar eficient, pentru buzele crăpate este untul de masă. Aplicaţi o cantitate mică de unt pe buze şi lăsaţi-o să se absoarbă. Untul catifelează buzele şi vindecă crăpăturile formate.

Masaţi uşor buzele cu o felie de castravete proaspăt. Lăsaţi să acţioneze timp de 20-30 de minute.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro