Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:57:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Drojdia ajută organismul să rămână tânăr


16 iulie 2012

cura-drojdieDatorită conţinutului său, drojdia de bere poate fi folosită în tratarea multor boli. În plus, este considerată o sursă de energie, sănătate şi frumuseţe.

Drojdia conţine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 săruri minerale şi circa 46% proteine. Consumul frecvent de drojdie ajută organismul să rămână tânăr şi în formă, pentru că substanţele pe care le conţine atacă toxinele din sânge. Acestea refac şi flora intestinală distrusă de medicamente. E un ingredient minune şi pentru ten, dar şi în curele de slăbire. Doza zilnică recomandată pentru un adult este de 25 de grame. Drojdia de bere tratează afecţiuni ca: enterite, colite, diaree, ciroză, lipsa vitaminei B în toate formele, diabet zaharat, furunculoză, acnee şi seboree, scleroză în plăci, osteomielită, pneumonie, gripe, variolă sau anemie. Mai mult, este recomandată în avitaminoze, afecţiuni neurologice şi neuromusculare sau în manifestările nervoase ale alcoolismului. Ajută la creşterea părului şi poate fi folosită de sportivi, pentru că măreşte rezistenţa la oboseală şi eliminarea toxinelor. Este eficientă în combaterea anemiei, în răceli, boli infecţioase, dar şi în afecţiuni cardiovasculare cronice, pentru că reglează nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale.

Indicată şi pentru copii

Pentru că stimulează procesul de creştere şi ajută la dezvoltarea psihică şi intelectuală, drojdia e recomandată şi pentru cei mici. Doza pentru copiii între 4 şi 8 ani este de o treime din cea pentru adulţi, iar pentru copiii între 8 şi 14 ani este o jumătate din cantitatea pentru adulţi. Drojdia de bere poate fi luată şi amestecată cu legume, în apă sau în supă.

Există mai multe feluri de drojdie de bere, aceasta se poate consuma atât proaspătă, cât şi uscată, dar este eficientă doar după o cură de trei-patru luni. Se administrează de două-trei ori/zi, dizolvată în lichide, înainte de masă. Ea taie pofta de mâncare, micşorând numărul de calorii primite de organism. Senzaţia de saţietate se resimte aproape imediat şi se menţine mai multe ore.

- Drojdia proaspătă, aceea folosită şi la prepararea pâinii, se poate consuma în combinaţie cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult e de trei linguriţe de amestec, pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.

- Drojdia uscată se găseşte la pliculeţe şi este mai puţin eficientă din punct de vedere terapeutic. În jumătate de litru de suc de morcovi se pun două linguriţe de drojdie uscată, se amestecă bine şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în trei reprize.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro