Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:07:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Efectul antiinflamator al cojilor de portocală


23 ianuarie 2012

portocalaEste sezonul citricelor şi foarte multe persoane consumă portocale, mandarine şi lămâi acum. Înainte însă de a arunca cojile de citrice la coşul de gunoi e bine să afli de ce sunt bune şi de ce ar trebui consumate.

Înainte de a le consuma citricele trebuie să fie bine spălate, cu o periuţă de bucătărie. Este cunoscut faptul că aceste fructe conţin multă vitamina C, un nutrient necesar vieţii, un antioxidant de excepţie, care contribuie activ la frânarea proceselor degenerative din organism. Vitamina A, prezentă în citrice, te ajută să ai o piele sănătoasă şi frumoasă, o dantură rezistentă şi o structură osoasă puternică.

Cojile de citrice reprezintă o adevărată farmacie, ele crescându-ţi imunitatea şi având acţiune antiinflamatoare. La persoanele cu risc de infecţie dispar inflamaţiile dacă mănâncă regulat coji de portocale, în felul acesta scăpând de tratamentele cu antibiotice care au efect nociv asupra organismului.  În plus, cojile de portocale conţin o substanţă numită hesperidina, care micşorează atât tensiunea arterială, cât şi colesterolul

Cojile de citrice fac minuni pentru digestie deoarece au în compoziţia lor substanţe care te ajută să ai o digestie bună şi calmează iritaţiile stomacale.

Pune cojile de lâmâie la uscat, apoi fă un ceai. Va fi cel mai parfumat din cate ai băut vreodată. Multe gospodine fac dulceaţă din cojile de portocale. După ce ai făcut limonadă, foloseşte coaja de lămâie în bucătărie, renunţând la detergenţii chimici. Coaja de lămâie îndepartează petele de grăsime, curăţă cuptorul cu microunde şi îndepartează mirosurile din frigider.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro