Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:37:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fasolea verde, alimentul minune


19 august 2012

fasole3001Fasolea verde este un aliment înzestrat cu proprietăţi terapeutice remarcabile. De fapt, în opinia nutriţioniştilor, această legumă este comparată cu o farmacie ce deţine importante rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), de minerale (magneziu, potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier), de triptofan şi de aminoacizi.

„Referindu-ne la această legumă valoroasă , trebuie să amintim puterea hipogliceminată a păstăilor sale, denumită din acest motiv şi „mâncător de zahăr", care împiedică absorbţia zahărului , fiind o sursă de proteine fără grăsimi. Mai mult, fasolea verde este un remediu deosebit de important într-o serie de boli: diabet, afecţiuni renale, cardiovasculare, pulmonare, oculare, cistite, fiind de un real folos şi persoanelor care se află în convalescenţă", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Combate deficitul de fier

Persoanele care manifestă un deficit de fier trebuie să consume fasole verde mai des, sub formă de salată, deoarece conţine de două ori mai mult fier decât spanacul. Denumită şi „carnea săracului", fasolea verde este o sursă valoroasă de proteine asemănătoare cu lintea.

Este indicată în curele de slăbire

Are un conţinut redus de calorii (43 / la 125gr) şi , de aceea, este un aliment de bază în curele de slăbit. Totodată, preparatele din fasole verde au efect diuretic, favorizând eliminarea apei din organism.

Sursă valoroasă de magneziu

Ca şi bananele, această legumă are un conţinut bogat de magneziu (28 mg/100 g), un important factor care intervine în menţinerea echilibrului psihic. De fapt, magneziul din compoziţia acestui soi de fasole are un rol antidepresiv. În acelaşi timp, vitamina B1 conţinută de fasolea verde contribuie la buna funcţionare a celulei nervoase.

Combate osteoporoza

Studiile recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5,B6 şi P, regăsite în banala fasole, împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. Şi specialiştii de la Academia Română, Secţia Medicală, au ajuns la o concluzie asemănătoare; astfel că cercetările efectuate în acest sens au dovedit că la 80% dintre persoanele care au consumat multă fasole în tinereţe şi la vârste adulte, riscul de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, de potasiu şi de fier este foarte mic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro