Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:18:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fructe si legume colorate pentru sanatatea ta


24 decembrie 2011

fruitsFructele si legumele sunt extrem de importante pentru organismul uman. Contin vitamine, minerale si nutrienti puternici care ne protejeaza de numeroase afectiuni.

Pentru a ne bucura insa de toate beneficiile fructelor si legumelor proaspete este indicat sa consumam cat mai multe sortimente de astfel de alimente, cat mai colorate. In acest fel vom beneficia de proprietatile lor antioxidante, anticancerigene si antiinflamatorii.

Iata ce sa consumi pentru o sanatate de fier si o silueta de invidiat:

Fructele si legumele rosii

Fructele si legumele rosii contin nutrientii precum licopen, acid elagic, quercetina si multe altele. Acesti nutrientii au puternice proprietati antioxidante si reduc riscul de cancer de prostata si hipertensiune. Acesti antioxidanti reduc si dezvoltarea tumorilor canceroase si nivelul de colesterol dn sange.

Elimina efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza tesuturile in afectiunile reumatice. Alimentele de culoare rosie sunt benefice si pentru sanatatea inimii, imbunatatesc memoria si stimuleaza tractul urinar.

Fructe si legume galbene si portocalii

Fructe si legume galbene si portocalii au cantitati importante de antioxidanti. Contin vitamina C, caroten, bioflavonoide si potasiu.

Mentin sanatatea inimii, stimuleaza sistemul imunitar si reduc riscul de cancer. Reduc efectele radicalilor liberi, previn imbatranirea prematura, scad nivelul de colesterol din sange si ajuta la formarea de colage.

Aceste fructe si legume sunt benefice si pentru incheieturi si in combinatie cu magneziu si calciu intaresc sistemul osos.

Fructe si legume verzi

Fructele si legumele verzi contin clorofila, fibre, luteina, zeaxantina, calciu, acid folic, vitamina C si caroten. Acesti nutrienti reduc riscul de cancer, scad tensiunea arteriala si colesterolul, imbunatatesc digestia si vederea si stimuleaza sistemul imunitar.

Fructe si legume mov

Fructele si legumele mov contin luteina, zeaxantina, resveratrol, vitamina c, fibre, flavonoide, acid elagic si quercetina. Acesti nutrienti imbunatatesc vederea, scad nivelul de colesterol, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc digestia si absorbita de calciu, lupta impotriva inflamatiilor si reduc dezvoltarea tumorilor canceroase.

Fructe si legume albe

Fructele si legumele albe contin nutrienti si antioxidanti puternici cre stimuleaza sistemul imunitar. Acesti nutrienti reduc riscul de cancer de colon, san si prostata si echilibreaza nivelul hormonal. Alicina din ceapa si usturoi combate afectiunile cardiovasculare si mentine un nivel echilibrat al colesterolului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro