Joi, 25 aprilie 2024 - 7:01:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Îmbracă-te bine dacă nu vrei probleme de sănătate


15 februarie 2012

tenesiFoarte mulţi tineri, fuduli sau care doar vor să fie în pas cu moda, nu ţin cont de frigul de afară şi ies pe stradă fără căciulă şi mănuşi sau îmbrăcaţi cu geci scurte din piele, cu mijlocul pe afară şi încălţaţi cu tenişi din cauciuc care nu ţin de cald. Află ce rişti atunci când nu te îmbraci adecvat pe ger.

Pe lângă infecţii acute ale căilor respiratorii sau banalele răceli, dacă în anotimpul rece nu te îmbraci gros astfel încât să ai capul şi gâtul acoperite, mănuşi în mâini, cizme îmblănite şi o haină groasă prin care să nu treacă frigul, poţi ajunge de la o simplă viroză la o răceală la plămâni. Aceasta se poate transforma foarte rapid într-o pneumonie sau chiar o bronhopneumonie. Mai grav e că din cauza acestor boli poţi face apă la plămâni, care poate fi tuberculoasă. Toate aceste lucruri se pot întâmpla şi atunci când eşti teribilist şi nu tratezi la timp o răceală uşoară.

• Persoanele care nu poartă mănuşi pot ajunge la spital cu degerături ale degetelor, care pot lăsa cicatrici urâte şi pot duce chiar la amputarea membrelor. Există şi cazuri mai uşoare, în care te poţi alege doar cu nişte dermatite.

• Căciula este şi ea un accesoriu foarte important în sezonul rece. Dacă ieşi afară cu capul descoperit atunci când temperatura scade sub 0 grade, rişti, pe lângă infecţiile aparatului respirator, să te alegi cu sinuzite frontale sau maxilare. Iar durerile cauzate de puroi nu sunt deloc plăcute. În plus, dacă nu porţi căciulă, poţi face otită, iar dacă te speli pe cap şi ieşi în frig, te poţi alege cu meningite şi meningoencefalite (răceli foarte puternice la cap), boli foarte periculoase, care ne vor da bătăi de cap toată viaţa.

• Nici picioarele nu trebuie neglijate. Lipsa unor încălţări adecvate şi a unor şosete groase poate duce la infecţii urinare sau cistite care pot afecta grav rinichii. Din cauza frigului, uneori pot apărea chiar şi palpitaţii ale inimii. Trebuie să renunţi la celebrii tenişi din pânză şi cauciuc care, deşi sunt foarte comozi, nu sunt deloc recomandaţi iarna pentru că nu ţin de cald, iar apa pătrunde cu uşurinţă prin ei. Sub nici o formă nu purta încălţăminte cu toc când pe jos este zăpadă sau gheaţă, eşti în pericol să aluneci şi să te alegi cu vreo fractură.

• Mijlocul gol în toiul iernii poate duce la inflamaţii ale discurilor vertebrale sau la lombosciatică (dureri groaznice de spate), de care cu greu mai poţi scăpa. Aşa că renunţă să mai porţi jachete scurte din piele care nu ţin de cald şi permit frigului să intre pe sub ele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro