Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:17:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În România sunt aproximativ 800.000 de diabetici


21 aprilie 2012

diabetAproximativ 800.000 de persoane suferă de diabet, în România, dintre care circa 200.000 sunt pacienţi aflaţi în tratament cu insulină, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Gabriela Roman, preşedintele Societăţii pentru Studiul Obezităţii şi vicepreşedintele Societăţii de Diabet şi Boli de Nutriţie.

Potrivit acesteia, terapia cu insulină este considerată cea mai complexă formă de tratament din patologia umană. Ea presupune o participare interactivă medic-asistent-educator-pacient şi familia acestuia. Ea susţine că diabetul zaharat este extrem de frecvent, iar această patologie necesită specialişti.

Gabriela Roman s-a referit la iniţiativa Sanofi privind lansarea Facultăţii de Excelenţă în Insulino-Terapie (FITS), un program complex de cursuri de educaţie şi perfecţionare adresat atât personalului medical, cât şi pacienţilor cu diabet.

Obiectivele principale ale programului sunt actualizarea cunoştinţelor teoretice în domeniul insulino-terapiei, optimizarea implementării ghidurilor şi recomandărilor în practica medicală, instruirea actualizată a educatorilor în diabet, precum şi a creşterii nivelului de educaţie a pacienţilor, inclusiv pentru automonitorizare şi control al diabetului.

Primul proiect care urmează să se desfăşoare sub egida FITS este "Junior


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro