Vineri, 29 martie 2024 - 3:54:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La femei, infarctul nu dă dureri în piept


23 februarie 2012

infarctFemeile, mai ales cele tinere, pot suferi un infarct fără a avea simptomul cel mai evident al acestuia: durerile în piept. De altfel, adeseori, el nu se manifestă în niciun fel la femei.

Medicii de la Clinica Watson din Lakeland, SUA, au efectuat un studiu în care au inclus 1,1 milioane de bărbaţi şi de femei care au suferit un infarct miocardic şi care au fost trataţi în peste 2.000 de spitale americane. În urma lui, au observat că durerile toracice nu sunt un simptom distinctiv al infarctului, cel puţin în cazul femeilor. Cele cu vârste mai mici de 55 care suferă un infarct au adeseori simptome atipice, iar durerile în piept nu se numără printre ele. Studiul semnalează că 42% din femei nu au acuzat acest simptom atunci când au suferit un infarct.

Absenţa durerilor în piept dintre simptomele de infarct la femei întârzie diagnosticul şi tratamentul, iar aceste lucruri explică de ce rata de mortalitate prin infarct este mai mare la femei decât la bărbaţi. Aproape 15% din femei decedează în urma unui infarct, în vreme ce procentul în rândul reprezentanţilor de sex masculin este de 10%. Femeile mai tinere care nu prezintă dureri în piept atunci când suferă un infarct au un risc cu aproape 20% mai mare de deces, comparativ cu bărbaţii mai tineri care trec printr-un astfel de eveniment cardiac


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro