Joi, 28 martie 2024 - 6:46:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Leacuri pentru arsurile solare


19 iulie 2012

arsuriAi rămas pe plajă în orele de foc, iar pielea s-a înroşit, te ustură şi ameninţă să se cojească? Foloseşte unul dintre remediile naturiste pe care le ai pe toate la îndemână, în propria bucătărie.

Oţet

De ce îţi face bine? Oţetul (din vin sau de mere)conţine acid acetic - un antiseptic natural regăsit şi în aspirină, care împiedică bacteriile să infecteze tegumentele afectate, reduce inflamaţia, calmează usturimea, previne formarea băşicilor şi cojirea pielii.

Cum îl foloseşti? Toarnă câteva picături de oţet într-un tub cu pulverizator şi stropeşte pielea arsă sau aplică pe ea o batistă curată, îmbibată cu oţet (repetă această operaţie din două în două ore); dacă pielea este afectată pe o suprafaţă mai mare, stai 10 minute în cada cu apă călduţă, în care ai turnat o cană de oţet.

Salată verde

De ce îţi face bine? Salata verde este burduşită cu principalii antioxidanţi: vitamina A, care ajută celulele să se refacă; vitaminele din grupul B, care calmează senzaţia de usturime şi tonifică epiderma; vitamina C, care stimulează producţia de colagen (proteina ce asigură elasticitatea pielii).

Cum o foloseşti? Fierbe o salată, timp de 3-4 minute, în 500 ml de apă, apoi strecoară şi ţine sucul astfel obţinut într-o sticlă, la figider. Din două în două ore, îmbibă cu el o dischetă şi tamponează pielea arsă de soare.

Castravete

De ce îţi face bine? Cele mai importante substanţe din compoziţia castravetelui - vitamina C, acidul cafeic şi siliciul - calmează iritaţiile şi combat retenţia de apă (principala cauză a apariţiei umflăturilor, pe epiderma arsă de razele solare). În plus, datorită conţinutului mare de apă, castravetele hidratează şi răcoreşte pielea.

Cum îl foloseşti? Aplică direct pe pielea arsă felii de castravete sau cataplasme făcute din castraveţi raşi şi lasă-le să acţioneze 20 de minute. Repetă tratamentul la intervale de 3-4 ore.

Roşii

De ce îţi fac bine? Roşiile conţin cei mai puternici antioxidanţi: vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, care vindecă, fortifică şi hidratează epidermul. O altă substanţă miraculoasă din compoziţia roşiilor - licopenul - combate inflamaţiile şi previne infecţiile pielii.

Cum le foloseşti? Aplică felii de roşii proaspete direct pe zonele arse de soare sau amestecă 500 ml de suc de roşii în cada cu apă călduţă, în care stai cufundată 10 minute, o dată pe zi.

Cartof

De ce îţi face bine? Pentru că abundă în vitamine şi minerale, cartoful este un excelent cicatrizant şi dezinfectant (în popor este considerat "medicamentul pielii").

Cum îl foloseşti? Dai pe răzătoare câţiva cartofi cruzi sau faci un terci din cartofi fierţi şi prepari cataplasme pe care le pui pe pielea arsă. Laşi să acţioneze 15-20 de minute, apoi speli zona cu apă călduţă. Repeţi tratamentul de 3-4 ori pe zi.

Iaurt

De îţi face bine? Culturile vii de bacterii bune din iaurt combat bacteriile rele, prevenind infectarea pielii; în plus, o regenerează şi alină usturimea.

Cum le foloseşti? Întinde pe piele un strat subţire de iaurt cât mai gras şi masează uşor. Lasă "compresa" aceasta să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte zona cu apă cât mai rece sau cu ceai de muşeţel.

Miere

De ce îţi face bine? Mierea de albine este renumită pentru proprietăţile antibacteriene şi antiinflamatorii şi pentru efectul calmant asupra ţesuturilo

Cum o foloseşti? Întinzi uşor pe piele straturi subţiri, suprapuse, de miere, pe care le laşi să acţioneze 30 de minute, apoi speli zona cu apă. Poţi folosi acest remediu de 2-3 ori pe zi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro