Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:10:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Margarina Becel-nocivă pentru sănătate


9 februarie 2012

becelO organizaţie pentru protecţia consumatorilor din Germania a depus plângere împotriva companiei Unilever. Motivul: margarina Becel Pro Activ care potrivit reclamei scade colesterolul, de fapt poate dăuna sănătăţii.

Margarina Becel Pro Activ care se găseşte pe rafturile supermarketurilor din Germania scade nivelul colesterolului în sânge, spune producătorul, compania Unilever. Organizaţia germană pentru drepturile consumatorului Foodwatch susţine exact contrariul. Ea a depus o plângere împotriva Unilever la Hamburg, relatează cotidianul ,,Die Welt".

Foodwatch susţine că plângerea vizează reclama promovată de companie, conform căreia margarina pro-activ „nu are efecte secundare din perspectivă ştiinţifică".

Organizaţia aminteşte însă că experţii nu sunt convinşi de efectele benefice ale sterolilor de origine vegetală care se găsesc în margarina Becel. Aceşti compuşi organici pot duce la creşterea colesterolului, la depunerea grăsimilor pe pereţii vaselor de sânge şi creşte riscul de boli cardiovasculare.

Foodwatch spune că scopul plângerii sale este ca Unilever să nu mai ascundă consumatorilor săi posibilele efecte secundare ale margarinei Becel Pro Activ.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro