Persoanele care mănâncă săptămânal peşte îşi îmbunătăţesc sănătatea cerebrală, reducându-şi riscul de a face boli precum Alzheimer, atrage atenţia o cercetare recentă prezentată în cadrul unei întâlniri a Societăţii de Radiologie din America de Nord.
Este primul studiu care stabileşte o legătură directă între consumul de peşte, structura cerebrală şi riscul de a face Alzheimer, spun cercetătorii de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii din Pittsburg, SUA.
Peştele opreşte declinul mental, fiind o bună sursă de acizi graşi Omega 3. Alte cercetări au arătat că acizii graşi pot preveni instalarea demenţei şi a atacului vascular cerebral.
Alte alimente care au efect protector asupra memoriei sunt bananele, spanacul, cerealele integrale, afinele, merele, nucile, seminţele, ceapa roşie, gălbenuşul de ou, orezul brun, migdalele, usturoiul, uleiul de măsline, fasolea uscată, ananasul, lactatele şi morcovul.