Vineri, 29 martie 2024 - 1:58:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O evaluarea pozitiva a FMI ar putea debloca 2.500 de posturi


10 iulie 2012

cepoiMinistrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, ca spera sa deblocheze circa 2.500 de posturi in sistemul sanitar, la nivel national, in urma unei noi evaluari facute de FMI si dupa finalizarea calculelor privind cresterea cheltuielilor salariale cu 8 la suta.

Cepoi a declarat, intr-o conferinta de presa, ca problema deblocarii posturilor nu este una care tine de Legea sanatatii, ci de economia nationala si de conditionalitatile pe care Romania le are cu institutiile financiare internationale.

"Legea sanatatii are o perioada minima de implementare de doi ani, intre 2013-2014. Problema deblocarii posturilor nu este una care tine de lege, ci de economia nationala si de conditionalitatile pe care le avem cu institutiile financiare internationale. Am deblocat 500 de posturi, iar dupa ce se finalizeaza calculele cu cresterea cheltuielilor salariale de opt la suta si dupa ce avem o noua evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme incercand sa mai deblocam un anumit numar de posturi. Sunt 45.000 de posturi vacante in sistemul de sanatate, 21.000 s-au vacantat dupa blocarea posturilor in 2009. Nevoia strict necesara, acuta, este de 3.000 de posturi. Am deblocat pana acum 500, sper sa mai deblocam 2.500", a spus Cepoi.

Vasile Cepoi a participat, luni, la Cluj-Napoca, la o dezbatere pe marginea noii legi a sanatatii, la care au fost prezenti, printre altii, medici, directori de spitale, farmacisti, medici de familie, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj, Emilia Groza, directorul Directiei de Sanatate Publica Cluj, Dorina Duma, reprezentanti ai sindicatului Sanitas si ai Universitatii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro