Joi, 18 aprilie 2024 - 8:48:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reguli noi de la UE pentru laptele pentru copii şi pentru alimentele dietetice


17 iunie 2012

laptePotrivit unui proiect de legislaţie adoptat de Parlamentul European, normele privind etichetarea şi conţinutul laptelui pentru sugari şi a mâncării pentru persoanele cu nevoi medicale speciale vor fi mai bine definite, pentru a-i proteja pe consumatori şi a oferi claritate industriei alimentare.

Proiectul adoptat în primă lectură va reprezenta poziţia PE pentru negocierile cu Consiliul. Noile reglementări vor acoperi şi intoleranţa la gluten şi anumite diete cu un conţinut redus de calorii.

Noua legislaţie va înlocui o serie de reglementări deja existente, pentru a clarifica regulile de etichetare şi de compoziţie pentru produse care reprezintă aproximativ 1-2 % din totalul pieţei alimentare.

În viitor, etichetele pentru toate preparatele pe bază de lapte pentru sugarii de până la 12 luni nu trebuie să includă poze cu copii sau imagini care ar putea idealiza utilizarea produsului.

Parlamentul este îngrijorat de faptul că din ce în ce mai multe produse sunt etichetate ca fiind alimente dietetice destinate reducerii greutăţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro