Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:51:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ridichiile roşii împiedică migrenele


20 martie 2012

ridichiSuferi de afecţiuni pulmonare sau pur şi simplu vrei să-ţi întăreşti sistemul imunitar? Profită de ridichile roşii care se găsesc în toate pieţele

Boli de plămâni. Dacă suferi de afecţiuni pulmonare, te poţi trata cu ridichi. Mănâncă 10 ridichi pe zi în salată cu ceapă verde. Eficienţa tratamentului creşte dacă adaugi şi câteva frunze de ridichi, care au proprietăţi vitaminizante şi detoxificatoare.

Afecţiuni ale ficatului. Problemele cu ficatul şi vezica biliară pot fi remediate cu ajutorul ridichilor roşii. Tot ce trebuie să faci e să le consumi pe stomacul gol, înainte de masă. Şi sucul acestor legume este eficient în cazul în care ai pietre la vezica biliară, pentru că le opreşte evoluţia.

Alergii. Ridichile roşii detoxifică organismului şi întăresc sistemul imunitar. Pot trata urticaria dacă bei zilnic 10 linguri de suc pe stomacul gol.

Migrene. Când apar dureri de cap, însoţite de vărsături, de greaţă şi de lipsa poftei de mâncare, consumă două-trei ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în 20-25 de minute. Atenţie, în cazul în care ai probleme gastrice, nu se recomandă acest tratament.

Colita de putrefacţie (inflamarea intestinului gros din cauza bacteriilor). Fiind un antiseptic puternic, ridichile roşii ajută contra colitei de putrefacţie şi stimulează vezica biliară să secrete mai mult. Dacă suferi de această afecţiune, ţine o cură cu salată de ridichi timp de zece zile.

Ridichile roşii se mănâncă proaspete, dar şi fierte (se acoperă cu apă, se pun puoein unt, sare, piper, o jumătate de lingură de zahăr şi totul se fierbe până scade apa), fiind o delicioasă garnitură la carnea de porc şi de raoeă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro