Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:21:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rugăciunea zilnică poate reduce riscul de Alzheimer


29 iulie 2012

prayRugăciunile periodice ar putea reduce riscul de îmbolnăvire de Alzheimer cu până la 50%, potrivit unui studiu recent efectuat de institutul naţional american pentru cercetări în domeniul sănătăţii.

Studiul a avut drept scop stabilirea factorilor care cresc riscul de Alzheimer. Astfel, la femeile care se roagă periodic, scade cu 50% riscul a se îmbolnăvi de Alzheimer.

Cu toate că studiul nu detaliază legătura dintre rugăciune şi memorie, cercetătorii au încercat să explice descoperirile lor.

''Rugăciunea este un obicei în care se investeşte gândire şi activitatea intelectuală implicată în aceasta ar putea reprezenta o măsură de protecţie faţă de maladie'', a afirmat profesorul Rivka Inzelberg, cercetător de la Universitatea din Tel Aviv.

În 2005, cercetătorii au ajuns la concluzia că un mod de viaţă religios sau spiritual încetineşte îmbolnăvirea de Alzheimer. De asemenea, grupul israelian de cercetări Assia a descoperit că morbiditatea şi mortalitatea în rândul copiilor sunt mult mai reduse în comunităţile religioase.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro