Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:41:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfecla roşie,beneficii pentru sănătate


16 ianuarie 2012

sfecla-rosieSfecla roşie conţine diferite substanţe nutritive benefice pentru sănătate, printre care vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, iod, zahăr natural, potasiu, bioflavonoide şi antioxidanţi. Iată câteva beneficii ale sfeclei în tratarea unor boli:

 

Amigdalită. Se dă pe răzătoare sfecla crudă, se umple un borcan de 700 ml, se adaugă 2-3 linguri de oţet şi se lasă la macerat trei ore, amestecând mereu. Se strecoară sucul şi se adaugă puţină miere. Se face gargară la fiecare 3 ore. 
Anemie. Se recomandă consumul zilnic al sfeclei în stare crudă, fiartă sau murată. De douătrei ori pe zi, se mănâncă 200 g de salată din sfeclă, morcovi şi ridiche neagră crude, date pe răzătoare, amestecate cu suc de lămâie şi puţin ulei de măsline extravirgin. 
Gripă, răceală, guturai. Se amestecă 300 g suc de sfeclă, 200 g suc de roşii, sucul de la o lămâie, cinci linguri suc de ceapă, patru fire de mentă, sare, zahăr şi piper negru măcinat. După două ore, se scoate menta şi se beau câte 50 ml suc, cu înghiţituri mici, între mesele principale. 
Hipertensiune arterială. Se amestecă în părţi egale suc de sfeclă cu miere şi se beau câte două linguri, de trei ori pe zi. În loc de miere, poţi folosi cu suc de păducel. 
Colesterol mărit. Trei litri de apă rece se toarnă peste 1 kg de sfeclă tăiată mărunt. Se adaugă şase-opt fire de urzică sau două-trei frunze tinere de hrean. Urzica se schimbă zilnic pentu o eficacitate mai mare. Compoziţia se pune în cămară, într-un borcan. Se bea câte un pahar, de trei ori pe zi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro