Vineri, 29 martie 2024 - 1:27:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


SUA ar putea limita prin lege consumul de băuturi răcoritoare


10 iunie 2012

racoritoareAutorităţile oraşului New York intenţionează să interzică vânzarea în cantităţi mări a băuturilor răcoritoare cu conţinut mare de zahăr la restaurante, cinematografe şi tonete, în cadrul unui proiect ambiţios de combatere a obezităţii.


Eventuala interdicţie ar putea viza toate băuturile răcoritoare care se vând în cofetarii, restaurante fast-food şi chiar la arenele sportive, de la energizante la sucuri şi ceaiuri îndulcite. Vânzarea acestora în cantitate mai mare de 450 de mililitri ar putea fi interzisă în cadrul unei prime iniţiative în acest sens, începând din martie anul viitor.

Măsură nu se aplică în supermarket

Vor fi exceptate numai băuturile dietetice, de fructe, lactate de tip milkshake sau băuturile alcoolice, iar măsură nu se va aplica în supermarketuri sau magazine alimentare. Interdicţia nu se va aplica băuturilor cu mai puţine calorii, precum apa vitaminizată sau ceaiurile neîndulcite, relatează New York Times în ediţia electronică.


"Obezitatea este o problemă naţională, iar pe întreg teritoriul Statelor Unite, autorităţile îşi frâng mâinile spunând: vai e groaznic", a declarat primarul Michael Bloomberg într-un interviu.


"Noi nu ne vom frânge mâinile, noi vom face ceva. Cred că asta vor cetăţenii de la primar", a adăugat acesta.
Iniţiativa primarului Michael Bloomberg va trebui aprobată de Comisia pentru Sănătate, ceea nu ar fi dificil, întrucât membrii acesteia sunt numiţi chiar de el.


În timpul mandatelor sale, Bloomberg a făcut din sănătate una dintre priorităţile sale, adoptând o serie de reglementări dure, printre care şi interzicerea fumatului în parcuri şi restaurante, a folosirii grăsimilor artificiale în restaurante, sau specificarea numărului de calorii alături de preţuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro