Joi, 25 aprilie 2024 - 7:46:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tehnici de radiologie şi endoscopie digestivă intervenţională în premieră la Braşov


1 iulie 2012

radiologieÎn premieră la Braşov sunt lansate astăzi o serie de tehnici minim invazive de radiologie şi endoscopie digestivă intervenţională, utilizate în patologia tubului digestiv, a căilor biliare şi pancreatice. Specialiştii susţin că procedurile sunt folosite în scop diagnostic şi mai ales terapeutic, pentru afecţiuni grave care nu se mai pot rezolva chirurgical.

Faţă de chirurgia clasică, noile tehnici prezintă o serie de avantaje importante precum: invazivitatea minimă asupra pacientului, riscul mult mai redus de a dezvolta complicaţii, reducerea semnificativă a timpului de elaborare a diagnosticului, reducerea costului actului medical, creşterea duratei şi calităţii vieţii. De asemenea, există şi posibilitatea de a rezolva anumite complicaţii rezultate în urma chirurgiei clasice.

Lansarea acestor tehnici a avut loc într-un cadru ştiinţific mai amplu. Astfel, spitalul MedLife Braşov a organizat o manifestare ştiinţifică cu o componentă practică şi una teoretică. Prima sesiune a inclus demonstraţii practice, iar partea a doua a evenimentului este una teoretică, cu expuneri pe tema importanţei şi metodelor de aplicare a tehnicilor de radiologie şi endoscopie intervenţională.

La manifestare participă medici gastroenterologi, internişti, oncologi, chirurgie generală şi medici de familie din toată ţara.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro