Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:09:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Urzicile ţin ficatul sănătos


25 martie 2012

urziciUrzicile reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale de care organismul nostru are foarte mare nevoie la început de primăvară. Iată de ce este bine să nu le ocoliţi.

Ceaiul, bun pentru ficat

Ceaiul de urzică poate vindeca boli şi inflamaţii ale sistemului urinar. Acesta are un efect uşor laxativ, fiind recomandat ca remediu depurativ.

De asemenea, un tratament de două săptămâni pe bază de ceai de urzică poate vindeca boli biliare, hepatice, precum şi afecţiuni ale splinei. Mai mult decât atât, ceaiul de urzică poate fi de mare ajutor persoanelor care suferă de diabet deoarece duce la scăderea zahărului din sânge.

Frunzele alungă anemia

Preparate sub formă de mâncărică sau ciorbă, frunzele de urzică sunt recomandate în caz de anemie şi demineralizare. Orice cură cu urzici este binevenită în fiecare primăvară pentru că vă redă buna dispoziţie şi vă ajută să păstraţi un organism sănătos şi plin de viaţă.

Tinctura te scapă de mătreaţă

Pentru a scăpa de mătreaţă, dar şi pentru a regenera părul, clăteşte-l după fiecare spălare cu 3 linguri de tinctură de urzică, în jumătate de cană de apă. Lasă soluţia să acţioneze 5 minute (timp în care poţi masa pielea capului) şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

Sucul reglează tensiunea

Sucul de urzică este un medicament eficient în special pentru tensiunea arterială. Acesta are rolul de a regla tensiunea. De asemenea, un pahar de suc de urzici băut zilnic, dimineaţa, pe stomacul gol este un real ajutor persoanelor care suferă de insuficienţă renală. Pentru a da rezultate, această dietă se ţine între 20 şi 30 de zile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro