Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:11:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A XX-a ediţie JobShop a luat sfârşit


5 aprilie 2014

Evenimentul naţional de carieră JobShop®, realizat de organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca a luat sfârşit joi, 3 aprilie. A fost o săptămână plină de prezentări, workshopuri, vizite la companii şi activităţi menite să îi ajute pe studenţi şi absolvenţi să se dezvolte din punct de vedere profesional. Aceştia au interacţionat cu reprezentaţii a 27 de companii mari din Cluj-Napoca, participante în cadrul zilelor de stand şi au avut ocazia să cunoască atât linia de producţie cât şi modul de lucru pe departamente.

Anul acesta, peste 2000 de tineri au trecut pragul Casei de Cultură a Studenţilor pentru a cerceta ofertele companiilor prezente la JobShop® şi au fost depuse mai mult de 900 CVuri.

În timpul evenimentului s-au desfăşurat 6 prezentări de companii: National Instruments, Betfair, Continental, Schlumberger, Emerson, Fortech şi un numar de patru companii şi-au deschis porţile pentru vizita studenţilor (Emerson, HP Software, iSDC şi Steelcase). Workshopurile companiilor Betfair, Fortech şi Tenaris au adus un plus de dinamism activităţilor şi au testat cunoştinţele şi abilităţile tinerilor aspiranţi la joburi sau internshipuri.

În cadrul BACo – BEST Academics and Companies, reprezentanţii Universităţii Tehnice, reprezentaţii companiilor şi ai studenţilor au discutat despre o temă de actualitate: "Limitarea angajării pâna la terminarea facultăţii". Concluziile acestei mese rotunde au fost că există o dorinţă de mai multe parteneriate între universitate şi companii, o adaptare a curriculei actuale şi cât mai multe colaborări în sprijinul cercetării, pentru a exista echilibru în dezvoltarea studentului.

Prezentarea susţinută de Sebastian Crişan, fost intern la Microsoft şi Facebook le-a demonstrat studenţilor că şi ei pot ajunge la companii de renume dacă se pregătesc pentru asta din timp, îşi alcătuiesc un CV impecabil şi îndrăznesc. Cel mai important e ca studenţii să se cunoască pe ei înşi, să ştie ce îşi doresc, iar restul vine de la sine.

Secţiunea Cool Jobs - Cariere de Succes a crescut în amploare anul acesta, cucerindu-şi participanţii cu personalităţi din diverse domenii şi cu poveşti diferite, dar la fel de motivaţionale. În timpul celor 3 ore şi jumătate de prezentări şi discuţii, Julian Hingley, Florin Mureşan, Şerban Ţigănaş, Vasile Dorca, Adrian Rusu şi Vlad Pop ne-au împărtăşit pasiunile lor şi am aflat câte puţin din secretele succesului lor.

Coordonatoarea evenimentului, Mădălina Pintea, studentă în anul III la Calculatoare spune că: “A fost o plăcere să lucrez cot la cot cu atâţia oameni frumoşi, pentru un eveniment cu suflet. Mulţumesc echipei care mi-a fost alături de la început, dar şi tuturor celor care s-au implicat pe parcurs - fără voi această ediţie aniversară cu numărul XX nu ar fi fost la fel!”

La organizarea JobShop® au luat parte peste 50 de studenţi voluntari din cadrul BEST Cluj-Napoca, iar pregătirea evenimentului a început încă din toamna anului precedent.

Grupul Local BEST Cluj-Napoca, creat în 1995, este o organizaţie nonguvernamentală şi nonprofit, formată din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice. La nivel internaţional, BEST (Board of European Students of Technology) există în 33 de ţări şi 96 de universităţi, având peste 3300 de membri activi în toată Europa şi 1.300.000 de studenţi atinşi prin acţiunile sale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro