Vineri, 29 martie 2024 - 1:09:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parlamentarii se întrec în iniţiative care îi vizează pe bugetari


21 aprilie 2014

Mai puţini ani de muncă - la asta se reduc cele mai multe propuneri iniţiate de parlamentari dacă ne raportăm la Legea pensiilor. Ultima de acest gen, promovată de senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu a iscat revolta colegilor. Propunerea se referă la reducerea vârstei de pensionare la 60 de ani pentru femeile care au muncit în condiţii grele şi majorarea cu 100% a punctajelor medii anuale pentru cei care au trudit în subteran.

Ideea a fost respinsă de senatori şi va ajunge pe masa deputaţilor. La fel se întâmplă cu cele mai multe propuneri de acest gen.

Cei de la PPDD militează pentru reducerea vârstei de pensionare femeilor care au copii, în timp ce PSD promovează reducerea stagiului de cotizare în grupa întâi de muncă de la şase la cinci ani. Iar PDL a iniţiat o propunere de scutire de plată a pensionarilor care datorează sume Casei Naţionale de Sănătate, din motive care nu le sunt imputabile.

De la intrarea în vigoare a Legii pensiilor, în 2010, aleşii au depus 50 de propuneri de modificare a acestui act normativ, dintre care 13 doar în 2014.

Un comportament similar îl au parlamentarii şi când vine vorba de Codul Muncii. Mai puţine modificări în ce priveşte reglementarea efectivă a domeniului, dar mai multe zile libere pentru români. Anul acesta, conservatorii au propus ca Ziua Înălţării Domnului şi 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, să fie sărbători legale.

PPDD îşi doreşte ca românii să stea acasă şi în a treia zi de Crăciun.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro