Joi, 28 martie 2024 - 11:55:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Numărul beneficiarilor de scutiri de la plata impozitelor locale, restrâns de Guvern


7 mai 2014

Autorităţile locale vor decide cine poate să mai fie scutit de la plata impozitelor locale ori să contribuie cu o sumă mai mică, în condiţiile în care Guvernul va restrânge numărul scutirilor de la această plată.

Operaţiunea a fost anunţată de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenţă pentru perioada 2014-2017 şi transmis Comisiei Europene, fiind prezentată cu argumentul "creşterii autonomiei locale", informează Mediafax.

"Pentru creşterea autonomiei locale - restrângerea numărului scutirilor prevăzute în lege, acest atribut revenind autorităţilor locale, care vor avea competenţa de a decide reducerea sau scutirea de la plata impozitelor locale pentru anumite categorii de contribuabili", se arată în documentul emis de Executiv.

În prezent, impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport nu este perceput în cazul unor categorii de persoane, precum veteranii şi văduvele de război, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate, persoanele persecutate politic de regimul comunist, luptători la Revoluţia din 1989.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro