Joi, 25 aprilie 2024 - 4:26:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cursuri gratuite pentru elevii care nu iau Bacalaureatul


6 iulie 2014

Universităţile pot organiza şcoli postliceale pentru absolvenţi de clasa a XII-a care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul, iar liceele pot oferi cursuri de pregătire gratuite pentru examen. Sunt doar două dintre noutăţile din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, publicată cu trei zile în urmă în Monitorul Oficial şi care modifică Legea Educaţiei.

Schimbările au fost prezentate la Oradea de către deputatul UDMR Ödön Szabó, membru în Comisia de Învăţământ în Parlamentul României. Pe de altă parte, ordonanţa revocă o reformă făcută cu câţiva ani în urmă care le permitea şcolilor să organizeze examene de titularizare strict pe posturile libere pe care le aveau.

De acum încolo, toate examenele de acest fel se vor gestiona centralizat, de către inspectoratele şcolare. Conform deputatului, asta înseamnă că profesorii nu vor obţine locul de muncă pe care şi l-ar dori, şi se vor transfera altundeva la prima ocazie, cauzând instabilitate în corpul didactic.

"Circa 15-20 la sută din profesori nu predau acolo unde s-au titularizat. Ceea ce înseamnă că în fiecare an acolo merge un alt profesor, pentru că el se tot mută."


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro