Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:07:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei privind diplomele de Bacalaureat


14 iulie 2014

Elevii care au promovat bacalaureatul anul acesta vor avea diplomele in original pana la sfarsitul lunii august. Masura vine în sprijinul absolvenţilor care vor să urmeze studii în străinătate si altfel ar fi riscat sa rateze admiterea.

Ministrul delegat pentru învăţământul superior le promite absolvenţilor de bacalaureat că se vor putea înscrie fără probleme la universităţile din străinătate şi că problemele cu diplomele vor fi rezolvate rapid. Oficialii din ministerul Educaţiei au trebuit astfel să se replieze rapid după ce zeci de elevi care s-au înscris la universităţi din afara ţării au reclamat înlocuirea diplomelor cu adeverinţe.

Diplomele de bacalaureat vor fi livrate Ministerului Educaţiei de imprimeria naţională după ce contractul cu firma care deţinea monopolul în acest sector a fost reziliat. Reprezentantii Ministerului Educatiei anuntasera zilele trecute ca diplomele de bacalaureat vor fi gata in aproximativ 1 an. Elevii ar fi urmat sa primeasca o adeverinta de promovare, valabila 12 luni.

Potrivit ministrului Educatiei, Remus Pricopie, va exista si o baza de date unica, accesibila online, in care se va putea verifica veridicitatea unui act de studii


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro