Joi, 28 martie 2024 - 5:54:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grădiniţa Sf Mina din Ploieşti a primit „Steagul verde”


14 octombrie 2014

Momente de bucurie pentru copiii şi cadrele didactice la Grădiniţa Sfântul Mucenic Mina din Ploieşti. După mai bine de trei ani de activitate în domeniul protejării  mediului înconjurător, grădiniţa ploieşteană a obţinut certificatul de „Eco-Schools” şi a primit „Steagul verde”. Cea care a dorit să implice grădiniţa în acest program este Jana Popa, fosta directoare a unităţii de învăţământ, acum pensionară. „În calitate de fost director urez tuturor mult succes, să ducă mai departe munca începută.   Se spune despre profesor  că este asemeni unei  lumânări : se consumă pe sine pentru a lumina pe alţii. Păstraţi „lumina” aprinsă!”, le-a urat Jana Popa, profesor pentru învăţământul preşcolar fostelor colege de la grăniţă

În Prahova, programul se desfăşoară în şapte unităţi de învăţământ, Grădiniţa Sf Mina fiind singura instituţie de învăţămând preşcolar din judeţ implicată în acest program.

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), care reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă.

Dintre acestea, în anul 2014, 58 de ţări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu).

De-a lungul timpului, circa 850 de unităţi şcolare (grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii, grupuri şcolare, şcoli speciale, cluburi sau palate ale copiilor) din România au derulat programul, la finalul anului şcolar 2013/2014  fiind active un număr de 335. În Prahova, programul se desfăşoară în şapte unităţi de învăţământ, Grădiniţa Sf Mina fiind singura instituţie de învăţămând preşcolar din judeţ implicată în acest program.

Programul Eco-Şcoala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în  găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local. Ȋn anul 2014 au participat 42 998 de şcoli din lume, din care circa 16 000 deţin Certificat de Eco-Şcoală şi Steagul Verde. Un număr de peste 14 000 000 de copiii şi tineri, peste 1 180 000 de cadre didactice şi 13 221 de autorităţi locale dezvoltă acest program în lumea întreagă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro