Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:19:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sirenele antiaeriene au răsunat în Timişoara, la 25 de ani de la Revoluţie


20 decembrie 2014

Sirenele antiaeriene au sunat, sâmbătă, timp de trei minute, la Timişoara, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la ziua în care municipiul a fost declarat primul oraş liber de comunism din România, însă niciun revoluţionar nu s-a aflat în balconul Operei, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.
La Timişoara, sirenele antiaeriene au început să sune la ora 12.00, în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 şi pentru a marca momentul în care municipiul a fost declarat primul oraş liber de comunism, după ce zeci de oameni şi-au pierdut viaţa şi sute au fost răniţi, în timpul protestelor din stradă din acele zile.
În anii anteriori, la acest moment participau zeci de revoluţionari care urcau în balconul Operei - simbol al Revoluţiei - unde ţineau discursuri şi fluturau steagul României cu stema decupată, însă acum, la 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, niciun revoluţionar nu se afla în Piaţa Victoriei, în faţa Operei. Mai mult decât atât, balconul Operei a fost gol, conform Mediafax.
Revoluţionarii care de obicei participau la acest eveniment se aflau cu toţii la Filarmonica "Banatul" din Timişoara, unde primarul Nicolae Robu a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia 75 de revoluţionari au primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro