Joi, 25 aprilie 2024 - 10:13:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Locuri blestemate în Bucureşti


28 decembrie 2014

Romania, ca orice alta tara din lume, isi are si ea povestile ei legate de demoni, strigoi, fantome razbunatoare si alte aratari care populeaza castelele si cetatile in ruina, casele parasite, locurile pustii. Desigur, uneori se pot gasi explicatii logice pentru unele cazuri de bantuire, dar atunci cand stiinta nu mai poate oferi explicatii, intervine paranormalul pentru a-l ajuta pe om sa inteleaga unele lucruri, care, la prima vedere, par a fi fara inteles.

Nu putine sunt zonele Romaniei unde se spune ca paranormalul invinge realitatea, facand sa rodeasca, inca din vremuri imemoriale, legende, mistere si povesti incredibile.

Strada Gabroveni - Hotel lasat in paragina, fost bordel. In urma cu zeci de ani aici se spune ca au fost ucise trei femei, iar spiritele lor inca mai bantuie locul.

Plina de povesti similare este si strada Franceza. Acolo spun oamenii a existat un orfelinat unde mai bine de 200 de copii si-ar fi gasit sfarsitul dupa ce au fost tinuti fara mancare si apa. Proprietarul casei, Stavrache Hagi-Orman, pastra pentru sine hrana destinata copiilor si parea chiar sa se bucure de strigatele lor agonizante. Tipatul dupa apa al copiilor pare sa se auda si astazi, dupa caderea noptii, din spatele obloanelor trase de zeci de ani.

O alta zona plina de mister a Bucurestiului se afla chiar pe Bulevardul Elisabeta. Este una dintre cele mai mari strazi din Bucuresti. In 1921, a fost construit Hotelul Cismigiu, insa dupa 1990, hotelul a trecut in grija autoritatilor, fiind lasat in paragina. In cele din urma, imobilul a fost transformat in camin pentru studenti. Legendele spun ca aici a fost scena unei tragedii. O tanara studenta a cazut in casa liftului dezafectat. Trei ore a strigat dupa ajutor fara ca cineva sa o salveze de la moarte. Oamenii spun ca spiritul ei a ramas mult timp bantuind pe coridoare.

O tragedie pe care actorul Cristi Iacob si-o aminteste pentru ca era unul din studentii care stateau in camin la momentul respectiv. Conditiile deplorabile, dar si nenorocirea petrecuta l-au facut sa scrie versurile folosite de Vama Veche in celebra piesa "Hotel Cismigiu".

Despre spiritele nelinistite ale muncitorilor care au pierit suspect in timpul lucrarilor de constructie la Casa Poporului exista astazi multe legende. Paznicii de noapte ai insititutiei povestesc despre aparitia misterioasa, in urma cu cativa ani, a unor fantome care colinda noaptea coridoarele marete, fluierand, rupand sigilii si declansand sistemele de alarma. "Anca" este una dintre ele. Potrivit relatarilor, naluca este o tanara de 20 de ani, cu o rochie de vara cu desen floral, care se arata doar personalului in uniforma si cere ajutor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro