Joi, 18 aprilie 2024 - 4:43:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Andrei Pleşu, numit Cetăţeanul European al anului


13 februarie 2015

Parlamentul European i-a acordat Premiul Cetăţeanului European ediţia 2014 lui Andrei Pleşu, fondatorul Colegiului Noua Europă datorită realizărilor excepţionale pe care le-a realizat în dezvoltarea colaborării culturale transnaţionale în Uniunea Europeană în ultimii 20 de ani.

Europarlamantarul Cristian Preda a propus Cancelariei Premiului Cetăţeanului European acordarea distincţiei lui Andrei Pleşu pentru activitatea de cercetare pe care Colegiul Noua Europă a implementat-o în ultimii ani, dar şi pentru bursele acordate de către aceeaşi instituţie.

„Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la înfiinţarea Colegiului Noua Europă. Prin programul său de burse, NEC a contribuit, din 1994 şi până în prezent, la dezvoltarea cercetării în ştiinţe umane în România. NEC a jucat astfel un rol major în europenizarea elitelor universitare, politice şi administrative din România, cu sprijinul financiar al partenerilor europeni din Germania, Austria, Franţa”, se arată în propunerea europarlamentarul Cristian Dan Preda, informează mediafax.ro.

"În acelaşi timp, NEC a contribuit prin seminariile şi publicaţiile sale la stimularea dezbaterii publice pe teme europene în România. Reţeaua cercetătorilor ce au beneficiat de susţinerea NEC s-a extins gradual pentru a include cercetători din ţările vecine şi din întreaga lume. NEC a devenit astfel un nucleu puternic pentru cooperarea transnaţională în sfera ştiinţelor umane. Recomand cu căldură acordarea Premiului Cetăţeanului European 2014 rectorului Colegiului Noua Europă, domnul Andrei Pleşu, fondatorul unei instituţii ce a contribuit în mod substanţial de-a lungul existenţei sale la consolidarea spiritului european în România şi la difuzarea valorilor europene în vecinătate şi în lume”, a mai explicat Cristian Dan Preda.Premiul va fi acordat la o ceremonie naţională publică, care va avea loc pe 20 februarie, la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România, iar evenimentul central de premiere, la care vor participa toţi câştigătorii ediţiei 2014 a Premiului Cetăţeanului European, din toate statele Uniunii Europene, va fi organizat la Bruxelles, la finalul lunii februarie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro