Joi, 28 martie 2024 - 1:13:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Câmpuri din România, invadate de cerbi lopătari


25 martie 2015

Un fenomen rar a fost surprins pe câmpurile unei localităţi arădene.

Zeci de cerbi lopătari şi căpriori au apărut pe câmpurile din apropierea oraşului Pâncota, fenomenul fiind considerat unul unic în Europa şi chiar pe alte continente, notează jurnaliştii de la specialarad.ro.

Potrivit acestora, prezenţa ierbivorelor pe câmpurile semănate se datorează faptului că animalele sunt înfometate după perioada de iarnă, ele ieşind în căutarea hranei.

Dar pentru că pasc plantele abia încolţite, fenomenul invaziei cerbilor lopătari şi al căpriorilor reprezintă o problemă majoră pentru agricultorii din zonă, proprietari şi arendaşi ai terenurilor.

Cerbul lopătar mai trăieşte în sălbăticie şi în Grecia, dar se întâlneşte şi în alte ţări din Europa, fiind crescut ca semidomestic.

În România, cerbul lopătar este bine reprezentat numeric în zona de vest şi sud vest a ţării, iar în alte 27 de judeţe s-au făcut repopulări.

Pentru acest tip de animale, perioada de vânătoare legală este cuprinsă între 1 septembrie şi 15 decembrie, pentru masculi, şi 1 septembrie şi 15 februarie, pentru femele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro