Joi, 28 martie 2024 - 4:33:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Religiile cu cea mai mare rată de creştere din lume


6 aprilie 2015

Disputele despre ora de religie din ultima vreme ne-au făcut să ne gândim că Biserica Ortodoxă ar fi în declin, chiar şi într-o ţară foarte religioasă, aşa cum este şi România.

Studiile arată altceva. Doar că în ciuda popularităţii, creştinismul nu va putea concura la rata de creştere cu islamismul, care îşi va dubla numărul de adepţi în următorii 40 de ani, potrivit studiului realizat de Pew Research Center, relatează CNN.

În 2050, religia islamică va ajunge la 2,76 miliarde de adepţi, adică la aproape o treime din populaţia lumii de atunci, care este estimată la 9 miliarde. În 2010 număra 1,6 miliarde.

Şi creştinismul va avea o creştere spectaculoasă, de la 2,17 miliarde, la 2,92 milioane şi va reprezenta 31% din populaţia lumii. Cu alte cuvinte, până în 2050, 6 din zece oameni de pe Glob vor fi creştini sau musulmani şi pentru prima oară cele două religii majore vor ajunge la aproape acelaşi număr de adepţi. Doar că ritmul de creştere a numărului de musulmani va fi mult mai accelerat.

Iar până în 2100, numărul islamiştilor ar putea chiar să-l întreacă pe cel al creştinilor.

Pew este o organizaţie de cercetare nepartizană şi studiul a fost realizat în 234 de ţări, iar adunarea datelor a durat şase ani.

Rezultatul potrivit căruia musulmanii vor creşte în număr are legătură şi cu faptul că aceştia au familii numeroase şi că reprezintă o populaţie mai tânără – 1 din 3 musulmani are sub 15 ani.

Studiul a mai relevat şi alte tendinţe:

– în SUA, numărul ateilor, agnosticilor şi persoanelor neafiliate religios vor creşte de la 16 la 26%, iar numărul creştinilor va scădea de la 78 la 66%. Musulmanii îi vor surclasa pe evrei

– Africa subsahariană va avea 40% din populaţie formată din creştini, iar Nigeria va avea cel mai mare număr de creştini din lume, cu excepţia SUA şi Brazilia

– În India vor fi cei mai mulţi musulmani din lume, surclasând Indonezia, dar populaţia hindusă va rămâne majoritară

– În Europa, numărul islamicilor va fi de 10%, iar numărul creştinilor va scădea cam cu 100 de milioane


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro