Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:32:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Laptele şi carnea vor avea altfel de etichete


6 aprilie 2015

Cinci deputaţi PSD vor să-i oblige pe producători să dea mai multe detalii pe cutiile de lapte. De asemenea, potrivit Ştirile TVR, Uniunea Europeană a decis ca pe eticheta cărnurilor vândute în magazin să fie trecută ţara şi locul de producţie.

În ceea ce priveşte laptele, deputaţii spun că românii pot fi induşi în eroare de expresiile „lapte de vacă” sau „lapte autentic”. De cele mai multe ori, spun aceştia, laptele proaspăt este amestecat cu lapte praf.

Noua reglementare legislativă obligă ca pe etichete să fie trecut avertizarea „conţine lapte praf” sau „nu conţine lapte praf”. Cei care nu se conformează ar putea primi amenzi de până la 10 mii de lei.

De partea cealaltă, cei din industria laptelui spun că laptele praf este folosit cu acceptul Comisiei Europene, doar în timpul iernii, în proporţie de maximum 30%, iar în rest e vorba de un procent de 2%, pentru a echilibra conţinutul de proteine.

În ceea ce priveşte carnea, Comisia Europeană cere să fie trecut pe etichetă unde au fost crescute şi sacrificate. Această reglementare vine şi în urma scandalului cu carnea de cal. În 2013, a izbucnit un scandal în Europa, după ce s-a descoperit că a fost comercializată carne de cal ca fiind de vită. Iniţial, s-a spus că respectivii cai ar fi provenit din România, însă ancheta a ajuns la companii de procesare a cărnii din Franţa şi Olanda.

Etichetele vor apărea pe pachetele de carne pe măsură ce vor fi epuizate actualele stocuri


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro