Vineri, 29 martie 2024 - 2:51:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


STS a realizat o aplicaţie prin care operatorii 112 pot localiza un apelant cu o eroare de 20 de metri, dar nu o poate folosi


27 aprilie 2015

STS a realizat o aplicaţie prin care persoanele care apelează 112 pot fi localizate cu precizie prin GPS, în condiţiile în care, în momentul de faţă, localizarea se face, conform reglementărilor europene, prin intermediul releelor operatorilor de telefonie mobilă.

Şeful Direcţiei Apel Unic 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), generalul Dănuţ Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că specialiştii STS au realizat o aplicaţie prin care o persoană care cere ajutor la numărul de urgenţă, poate fi localizată prin GPS, cu o eroare de cel mult 20 de metri.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, persoana respectivă trebuie să deţină un telefon mobil de tip smartphone care să aibă deschisă aplicaţia pentru GPS.

Generalul Popescu a explicat că, deşi STS are posibilitatea să folosească această aplicaţie, ea nu poate fi introdusă deocamdată, pe motiv că legislaţia europeană permite numai localizarea prin intermediul releelor operatorilor de telefonie mobilă.

În plus, conform generalului Popescu, STS a realizat şi un sistem prin care numărul de urgenţă 112 va putea fi apelat prin SMS.

"Este un sistem util în special persoanelor cu dizabilităţi, care nu se pot exprima decât în scris. Probabil că dacă acest serviciu va fi introdus, în dispeceratul 112 vor exista operatori care vor prelua exclusiv SMS-urile şi vor comunica în scris cu persoanele care solicită spijin", a spus generalul Popescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro