Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:43:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Elevi români premiaţi cu aur la Olimpiada de Chimie de la Erevan


12 mai 2015

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut şase medalii, două de aur, trei de argint şi una de bronz, la a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 3 – 10 mai, la Erevan.

Una dintre medaliile de aur a fost obţinută cu punctaj absolut, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ambii elevi au fost laureaţi cu aur şi la ediţia precedentă.

Medaliile de argint au fost obţinute de elevii Paul Haidu-Gerea, clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Cristian Robert Râclea, clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi Silvestru-Alexandru Big, clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Competiţia internaţională a constat în parcurgerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat.

Prima probă teoretică a cuprins opt probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme, la alegere dintr-un set de trei, pentru fiecare din cele cinci secţiuni incluse, respectiv chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

La ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 95 de elevi din 15 ţări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro