Vineri, 29 martie 2024 - 11:06:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O tânără româncă este considerată un geniu, într-o lume a bărbaţilor


24 mai 2015

Marele Premiu al celei de-a şasea ediţii a Galei Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a fost câştigat anul acesta de către Ada Raluca Popa. Prin acest concurs, lansat în 2009, sunt recunoscute rezultatele deosebite ale acestor studenţi, pentru excelenţă academică în străinătate.

La numai 28 de ani, Raluca este doctor în informatică şi urmează un post doctorat la Swiss Federal Institute of Technology în Zurich (ETHZ), unde s-a mutat după ce a terminat anul trecut doctoratul din Statele Unite. În luna iulie, aceasta va reveni în Statele Unite ca profesor asistent la Universitatea Berkeley, din Silicon Valley, numit un adevărat rai al informaticienilor, unde doar cei mai buni au acces şi care este considerat şi acum o lume a bărbaţilor.

Tânăra originară din Sibiu este considerată una dintre cele mai bune minţi din domeniul informaticii şi este disputată de multe companii pentru a deveni angajata acestora, iar până acum a creat  softuri de criptare, folosite de companii precum Google, Microsoft, SAP şi Lincoln Laps.

Raluca şi-a ales ca temă de doctorat securitatea datelor, din două motive. În primul rând, spune ea, este o problema importantă. „Milioane de date personale sau confidenţiale se fură sau se modifică în fiecare an. Securitatea datelor este importantă şi pentru a împiedica frauda sau chiar crima — datele corupte pot face avioane să se prăbuşească sau stimulatorul cardiac ce menţine viaţa unui om să se întrerupă. Al doilea motiv este că securitatea combină gândirea matematică şi teoretică cu ingineria, o combinaţie irezistibilă pentru mine”, a spus tânăra la începutul anului, pentru Adevărul.ro.

Tânăra ales să continue cariera în mediul academic, în loc să se angajeze la o companie IT precum Google. Ea crede că va putea rezolva probleme importante din IT şi va putea contribui la dezvoltarea cunoştinţelor şi posibilităţilor lumii, pe când la o companie ar trebui să rezolve numai problemele instituţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro