Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:11:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Delta Bucureştiului, readusă la viaţă


25 mai 2015

Una dintre cele mai frumoase zone ale Bucureştiului s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi, iar mai mulţi elevi şi voluntari au participat la o adevărată campanie de curăţare.

Cinci sute de elevi, echipaje de la Crucea Roşie şi reprezentanţi ai unor organizaţii ecologiste au încercat să cureţe oaza de verdeaţă din mijlocul Capitalei.

Zona din jurul lacului abandonat al Văcăreştilor era sufocată de gunoaie aduse de către bucureşteni. De câţiva ani, mulţi speră ca cele 190 de hectare de spaţiu verde să fie declarare arie protejate, iar zona să fie declarată Parc Natural.

Delia Dulgheru, profesoară la Şcoala nr. 113 din Bucureşti: „Am venit cu elevii şcolii ca să curăţăm zona. Nu este ceea ce ne-am aşteptat”.

„Material, plastic, menajere, plină de gunoaie. E nevoie de puţin ajutor, dar cu ajutorul oamenilor, cred că o să o facem frumoasă”, a spus un voluntar pentru Digi24.ro.

Şi primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, le-a dat o veste bună bucureştenilor care vor ca lacul Văcăreşti să devină Parc Natural:

„Săptămâna viitoare, pe 28 mai, proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei administrative ce va urma să facă parte din aria naturală protejată Parcul Natural Văcăreşti va fi supusă aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti” a declarat Oprescu.

În cei peste 20 de ani cât a fost neglijată, zona Lacului Văcăreşti a fost recucerită de natură. Locul, cunoscut în prezent şi ca „Groapa Văcăreşti”, este alimentat de izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse şi a unor vieţuitoare, ca păsări (94 de specii), între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro