Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:03:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O veche cetate transilvăneană oferă o lecţie de turism întregii ţări


2 iunie 2015

Dintr-un loc părăsit, Cetatea Rupea din Braşov a devenit un obiectiv turistic extrem de vizitat şi o importantă sursă de venit pentru localitate. În primii doi ani după restaurare, peste 120.000 de turişti au vizitat fortificaţia, de zece ori mai mulţi decât anticipau autorităţile locale, relatează digi24.ro.

Cetatea este vizitată aproape în fiecare zi de câte un grup de turişti. Vizitatorii sunt încântaţi că a fost păstrată întocmai vechea arhitectură, dar şi de peisajul ce poate fi admirat din cel mai înalt punct al cetăţii.

În cei doi ani de când a fost reintrodusă în circuitul turistic, cetatea a atras de zece ori mai mulţi vizitatori faţă de ce estimau autorităţile. 20% dintre turişti sunt străini, cei mai mulţi europeni, dar şi americani şi japonezi.

Cu atâţia vizitatori, monumetul istoric a devenit o importantă sursă de venit pentru localitate. „Este mulţumitor. Dacă facem aşa o medie la opt lei, că sunt şi bilete de cinci lei ale copiilor şi la grupuri organizate, şi 10 lei este maximul, ar veni vreo nouă miliarde realizate în doi ani”, a spus Flavius Dumitrescu, primarul oraşului Rupea, citat de Digi24.

Cetatea Rupea a fost atestată documentar în secolul al XIV-lea, când saşii răsculaţi împotriva regelui Carol Robert de Anjou al Ungariei s-au refugiat aici. La vremea respectivă, a fost unul dintre cele mai importante centre comerciale şi meşteşugăreşti din Transilvania.

Reabilitarea cetăţii a costat 5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro