Joi, 28 martie 2024 - 3:47:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Două celebre rase de câini, recunoscute internaţional


13 iunie 2015

Două rase româneşti de câini – Ciobănescul Carpatin şi Ciobănescul Mioritic – sunt, în sfârşit, recunoscute internaţional. Asociaţia Chinologică de la noi din ţară s-a luptat timp de 10 ani pentru ca patrupedele să se alăture celor 360 de rase de câini omologate la nivel internaţional, anunţă digi24.ro.

După zece ani de selecţie a celor mai bune exemplare, crescătorii români au reuşit să obţină rase conforme cu standardul.

„Trebuie să va spun că este un moment istoric pentru ţara noastră, aceste rase, începând de astăzi, vor putea să primească certificatul de aptitudini în concursurile internaţionale de frumuseţe şi mai mult de atât vom avea primii campioni internaţionali de frumuseţe ai acestor rase. A meritat cu vârf şi îndesat indiferent prin câte am trecut, câte nopţi nedormite, câţi nervi ne-am consumat. Nu mai contează câţi bani s-au cheltuit rezultatul şi sentimentul pe care îl trăim acum sunt indescriptibile”, a declarat pentru postul de televiziune Cristian Ştefănescu, preşedinte al Asociaţiei Chinologice Române.

Primul proiect de standardizare a unui ciobănesc românesc a fost elaborat în 1934 de Institutul Naţional Zootehnic. În 2005, rasele Ciobănesc Românesc Mioritic şi Ciobănesc Românesc Carpatin au fost recunoscute provizoriu de Federaţia Chinologică Internaţională.

Ciobăneştii româneşti sunt câini de talie mare, folosiţi în special la paza turmelor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro